Královničky Královničky s Candy
Cheesecake - Oreo Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Žloutkové řezy

Jestli jsem na něco v cukrařině lenošná, tak na vyrábění listového těsta. Koupila jsem ho, ale nebylo to úplně ono, protože těsto bylo po upečení poměrně tvrdé, i když na pohled pěkně lístkovalo a hezky v troubě vyskočilo. Pokud se rozhodnete vyrábět tyto vynikající žloutkové řezy, dejte pozor, jaké těsto si vyberete, nebo si je připravte sami (viz těsto na kremrole).

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

  • 2 listová těsta (doporučit mohu rozválené babiččino listové těsto, které je už hezky předchystané na pečícím papíře, ale to bohužel náš Albert ještě neobjevil)
  • 800 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 200 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1 dl rumu
  • 2 vanilkové pudingy
  • rybízová marmeláda

Na citronovou polevu

  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 bílky
  • cukr moučka (asi 8 lžic)

Postup

Jak na to

Listová těsta rozválíme na velikost plechu nebo jen vybalíme a položíme na plech. Propícháme hodně vidličkou, aby se těsto při pečení nenafukovalo. Pečeme na 190 stupňů nebo dle doporučení výrobce do zlatova.

Postup

Žloutkový krém připravíme tak, že dáme do většího hrnce vařit mléko. Trošku si necháme v hrníčku, do kterého přidáme pudingy, vanilkový cukr, žloutky a pořádně rozmícháme. Přidáme k vařícímu mléku a mícháme do ztuhnutí. Do horkého pudingu přidáme 50 g másla, promícháme a přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám nevytvořil škraloup. Necháme vychladit. Mezitím si vyšleháme zbytek másla s 1 dl rumu, přidáme cukr a nakonec po částech vychladlý puding. Řádně prošleháme, aby byl krém pěkně hladký.

Postup

Citrónovou polevu připravíme jednoduše - do citrónové šťávy přidáme bílky a 8 lžic moučkového cukru. Já jsem šlehala ručním šlehačem, ale postačí i vidlička. Pokud je poleva moc řídká, přidáme cukr.

Postup

Po vychladnutí natřeme na těsto připravený krém, horní plát potřeme marmeládou, trošku přitlačíme ke krému a dáme na chvíli vychladit. Nakonec polijeme citrónovou polevou.

Postup

Dohotovení

Pokud chceme na buchtičce vytvářet květinkové parádičky, necháme si trošku polevy na barvení. Já jsem barvila gelovou barvičkou, stačí jen otřít párátko a promíchat. Barevné kapky jsem projela párátkem, aby se protáhly do lístečků.

Postup

Vychladíme a opatrně nakrájíme, doporučuji ostrý nůž. Servírovat navrhuji buďto jednohubkové porce nebo s dezertní vidličkou pro snadnější krájení.

Postup

Dobrou jarní chuť - na velikonoce musí prý všechno pečené obsahovat vejce.

Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Květinové kurzy Dorty Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Eva Králová, Brno
eva.kralova.kouc@gmail.com

Mapa stránek

Návštěvy: 695164