![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čokoládovo mandlový dortíkZase jeden kousek pro milovníky čokolády. Dobrůtka, která na stole dlouho ležet nebude, přesto je třeba říct, že druhý den je lepší než hned po upečení. Mandlový korpus se krásně rozleží a změkne a čokoládovému potěšení zaležení neuškodí.
Co nakoupit
Jak na toZ bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme do něj cukr, mandle, rýžovou mouku a pár kapek mandlového aroma. Na koláčový plech dáme papír na pečení a ten vymažeme máslem, pak rozetřeme mandlové těsto, tak aby trochu dělalo okraje. Dáme do trouby a pečeme na 160 stupňů, 15 minut.
Těchto patnáct minut by nám mělo akorát stačit na nachystání druhého těsta. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, po odstavení ji necháme pár minut zchládnout a pak do ní vmícháme cukr, žloutky, whisky, a mascarpone. Vše pořádně promícháme, aby vznikla krásná jednolitá čokoládová hmota. Tuto pak natřeme na rozpečený mandlový korpus a pečeme dalších 20 - 25 minut.
DohotoveníDortík necháme vychladnout a pak zdobíme šlehačkou a čokoládou.
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Eva Králová, Brno
|