Královničky Královničky s Candy
Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Valentýnská srdíčka od maminky a Janičky pro tři Krále

Ať už Valentýna slavíte nebo ne, myslím, že každá příležitost, kdy si lidé řeknou, že se mají rádi, je báječná. A zatím co já s Janičkou dostáváme od našich Králů květinky a čokoládičku, my jim pečeme dobrůtky. Ta dnešní je se spoustou srdíček, která vyrobila Janička, je už opravdu moc šikovná a pro Vás, kteří se chodíte inspirovat, důkaz toho, že to zvládnete, i když nemáte velké zkušenosti s pečením. No, a pokud zrovna nejste zamilovaní nebo milováni, vůbec nezoufejte, udělejte si dobrůtku plnou květinek nebo motýlků a zavolejte si domů jaro.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krystal
  • 4 lžíce rumu
  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • Dobrá marmeláda, my měli meruňkovou
  • 2 bílé čokolády
  • 1 tmavá čokoláda
  • 250 g Pralin delicrips classic
  • Čokotransfer se srdíčky nebo dle libosti (čokotransfery prodávají všechny obchody v mých odkazech)

Na ozdobení cukrová srdíčka, marcipán nebo fondán, floristické drátky č. 24

Postup

Jak na to

Vyšleháme sníh ze 4 vajec, v jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a rumem. Snížíme rychlost šlehače na minimum a přidáme sníh a mouku. Dvě třetiny těsta nalijeme do menší dortové formy (15 - 18cm), do zbytku přidáme přesáté kakao a dle libosti nalijeme do těsta. Já jsem vše dala doprostřed, ale můžete klidně dělat kolečka, proužky, nebo nakonec promíchat obě barvy těsta třeba vidličkou.

Pečeme na 170 stupňů asi 50 minut. Upečený korpus necháme vychladit.

Korpus dvakrát prořízneme. Potřeme marmeládou, pak přidáme praline. To si připravíme, než nám vychladne korpus a to tak, že rozpustíme čokoládu, rozpouštíme pomalu v páře nebo mikrovlnné troubě, necháme odstát, tak aby byla čokoláda stále tekutá, ale už ne teplá. Pak ji přidáme k praline, dosáhneme tím toho, že půjde roztírat. Třetí díl už jen potřeme marmeládou. Vše trochu přitlačíme, marmeládou potřeme i boky korpusu a necháme vychladit.

Postup

Připravíme si bílou čokoládu na čokotransfer, rozpustíme ji v páře nebo mikrovlnce. Čokoláda by měla mít teplotu 30 - 40 stupňů. Jak to zjistit bez teploměru???? Když se čokolády dotknete prstem, není už teplá, ale stále je tekutá, netvoří při míchání hrudky. Nožem nebo stěrkou rozetřete čokoládu na připravené nastříhané pruhy čokotransferu, vrstva musí být tak akorát.

To je nápověda, že? Tak zkusme jinak, vrstva je tak vysoká, že barevný obrázek už neprosvítá.

Postup

Zbytek čokolády rozetřeme na korpus a posypeme cukrovým zdobením. To nám zabere právě tolik času, aby čokoláda na čokotransferu lehce zavadla, teď připravené a pokud možno odměřené pruhy přiložíme na boky korpusu. Opravdu jen zlehka přitlačíme, pruhy se ve švech nesmí překrývat, aby později šla folie odloupnout. Hotovou dobrůtku necháme aspoň 30 minut vychladit, pak už by měla jít folie snadno sloupnout a obrázek by měl zůstat neporušený na čokoládě.

Postup

Dohotovení

Do hotové dobrůtky můžeme zapíchnout srdíčka na drátcích nebo stačí jen položit marcipánová nebo fondánová srdíčka na korpus, marcipán se dnes už dá ve větších obchodech koupit již nabarvený, takže nepotřebujete žádné gelové barvy na barvení, srdíčka můžete vykrajovat kovovými formičkami nebo opatrně vyříznout špičatým nožem.

Postup

Postup

Postup

Postup

Stuha dodá dortu větší slavnostní punc, ale vůbec nemusí na dobrůtce být.

Postup

Nádherné růže jsem dostala od táty já, Janička dostala do svého pokojíčku růžové gerberky a čím potěšili doma Vás?

Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli Patchwork Candy

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Sem se ráda vracím Aldoska Jana Sita Slováčková - PS Quill IriCreative

Eva Králová, Brno
ekralova@post.cz

Mapa stránek

Návštěvy: 453981