![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Halloweenské muffinyTyto muffiny jsou naprosto vynikající i bez dalších příkras, ale když je ten halloween, tak jsem trošku upravila k tématu. Muffiny jsou čokoládové s likérem a ořechy, myslím, že až budete číst, co je třeba nakoupit, budete se mnou souhlasit, že už podle ingrediencí je jasné, že musí být výborné.
Co nakoupit
Pokud budete chtít muffiny dozdobit, budete potřebovat ještě nějaký krém, já jsem použila jahodový jako základ pro duchy a máslový s přídavkem pistáciové ochucovací pasty na listy pod dýně. Také budete potřebovat kousek bílé potahové hmoty na strašidýlka a kousek oranžové a zelené na dýně.
Jak na toDo misky si odvažte všechny sypké ingredience, tedy mouku, cukr, cappuccino, prášek do pečiva a ořechy, nahrubo pomleté nebo posekané. Vyšlehejte vejce s olejem, postupně přidejte likér a podmáslí. Jakmile se suroviny promíchají, přidáváme promíchané sypké suroviny, pak už jen krátce prošleháme, aby se všechny suroviny spojily. Těsto je tužší, do papírových košíčků ho můžete dávat lžící nebo sáčkem bez špičky. Košíčky plníme zhruba do dvou třetin.
Troubu předem předehřejte na 175 stupňů a muffiny pečte asi 25 minut.
Upečené muffiny můžete jen vychladit a podávat, nebo je můžete ještě přizdobit čokoládovou polevou, nebo si je můžete, stejně jako my, připravit na halloweenovský večer. DohotoveníStrašidýlka – na muffiny sáčkem bez špičky nastříkejte krém, nechte chvíli vychladit a pak přes krém položte kolečko bílé potahové hmoty. Kolečko hmoty můžete na okrajích rozvlnit párátkem nebo kosticí s kuličkou. Oči jsem udělala gelovou černou barvou.
Dýňové muffiny – připravte si máslový krém (máslo vyšleháme s cukrem a troškou rumu), přibarvíme jej buďto pistáciovou pastou nebo gelovými barvami. Špičkou číslo 113 (na lístečky) ozdobíme muffiny a doprostřed usadíme dýni z fondánu. Tip jak na dýniJe to úplně jednoduché. Uděláte si z fondánu kuličku, tu nůžkami na 4 -5 místech nastřihnete, vznikne jakýsi větrník. Z něj znovu uděláte v dlaních kuličku, nástřihy se spojí, ale zůstanou rýhy. Nahoře uděláte malou dírku, do ní vložíte kousek zeleného fondánu jako stopku, může být i hnědá, z maličkého kousku fondánu rozválíte zelený šlahoun, a mezi prsty rozmáčknete lísteček. A je hotovo. Dýni usadíte doprostřed lístečků na muffinu a můžete servírovat.
Tak krásný a strašidelný halloween.
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Eva Králová, Brno
|