Královničky Královničky s Candy
Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Čokoládový fondant

Volá mi můj milovaný manžílek, jestli prý máme na Královničkách čokoládový fondant. „Nemáme, je to důležité, potřebuješ ho na něco?“
„Nééé, jen jsme si o tom povídali se sekretářkou, říkala, že je to strašně dobré.“
V takové situaci má žena dvě možnosti.
První varianta: váleček do ruky
Druhá varianta: s chutí do toho a půl je hotovo, stejně nechápu, jak mi mohla tato dobrůtka jako čokoholikovi mezi recepty do teď chybět. A jak mi napsala babička do kuchařky, kterou jsem dostala mezi svatebními dary: „Ženě, která vaří, peče, té muž nikdy neuteče.“

Držím se toho, a proto jsem hned vyrazila na nákup.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

  • 3 tabulky dobré čokolády, nejméně 72% kakaa
  • 150 g másla
  • 5 vajec
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g hladké mouky
  • Trošku kakaa
  • Nezbytná je také výborná zmrzlina, vynikající je také marmeláda nebo toping, lístky máty

Jak na to

V páře rozpustíme čokoládu s máslem. Zahříváme pomalu a mícháme. Můžete zkusit i mikrovlnku, ale pak rozpouštějte opravdu po pár vteřinách a vždy promíchejte, aby se čokoláda nepřipálila.

Z celých vajec a cukru vyšlehejte hustou pěnu, do ní malým pramínkem vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, pak přidejte mouku.

Postup

Fondant se peče v keramických zapékacích mističkách, dostanete je koupit v domácích potřebách nebo ve větších městech třeba v Ikei. Ceny jsou velmi rozdílné, ale pohybují se od 40 korun nahoru.

Protože jsem misky neměla, uvažovala jsem o pečení v muffinové formě, ale asi by bylo horší dostat čokoládový kopeček ven a neporušit ho při transportu na talířek, protože vnitřek této dobrůtky musí zůstat tekutý. No, když láska, tak láska, hup do auta a misky už se u nás zabydlely. Budou skvělé i na jiné dobrůtky.

Postup

Misky musíme vymazat buďto máslem nebo můžeme použít olej ve spreji. Pak přes sítko posypeme kakaem.

Postup

Tip

K tomuto dezertu je vynikající máta, pokud ovšem neradi přikusujete lístečky, můžete zkusit udělat mátovou zmrzlinu. Samozřejmě můžete lístky máty nasekat nadrobno, nechat zmrzlinu trochu povolit a promíchat ji s lístky. Anebo můžete koupit zmrzlinu den předem a celé lístky do ní prostě jen vložit a nechat zmrzlinu, ať si vůni a chuť převezme.

Dohotovení

Čokoládovou směs rozdělíme do 8 misek a dáme do předem vyhřáté trouby (200 stupňů) péct, a to na 8 minut.

Postup

Pak hned překlopíme na talířek, dozdobíme zmrzlinou a rybízovou marmeládou nebo topingem.

Rozhodně se vyplatí nastavit si minutku, pokud budete péct déle, přijdete o to nádherné kouzlo, kdy se zaboří lžička do teplé buchtičky a vyteče z ní pramínek čokolády. Čokoládovou hmotu můžete mít připravenou dopředu, pečení si nechte až těsně před podáváním, nakonec, bylo by škoda připravit rodinku nebo hosty o tu úžasnou čokoládovou vůni, která se vám rozhostí po celém bytě. MŇAM

Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli Patchwork Candy

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Sem se ráda vracím Aldoska Jana Sita Slováčková - PS Quill IriCreative

Eva Králová, Brno
ekralova@post.cz

Mapa stránek

Návštěvy: 453982