Královničky Královničky s Candy
Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Cheesecake s tvarohem a bílou čokoládou

Dnešní dobrůtku jsem udělala jako test přípravku cheesecake – IRCA. Vložila jsem do něj trochu své fantazie a rodince chutnalo. Příště ho zkusím udělat z ricotty a nechám projít pokus hodnocením domácí poroty. Každopádně tento nám moc všem chutnal.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

  • 200 g máslových sušenek Club nebo můžete použít BEBE sušenky
  • 100 g másla
  • 1 tvaroh ve vaničce, použila jsem plnotučný, ale může být jakýkoliv
  • 2 vejce
  • 1 velká smetana ke šlehání (375ml)
  • 125 g přípravku na cheesecake IRCA
  • 100 g dobré bílé čokolády

Na ozdobení jsem použila želatinu a původně jsem pod ní chtěla dát ovoce, ale pak jsem raději zvolila čokoládu, protože s ovocem by dobrůtku naše slečna nejedla. Janička, jako obvykle, sladké nejedla tak jako tak, ale dvě barvy čokolády pod zelenou želatinou vypadaly docela efektně.

Jak na to

Nejprve jsem si rozpustila máslo, pak jsem rozdrtila máslové sušenky, použila jsem chopper, ale stejně dobře je rozdrtíte taky v mixéru, nebo když je vložíte do sáčku a přes utěrku je budete drtit válečkem.

Do rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme těstíčko. Směs pak rozetřeme do dortové formy nebo do ráfku (20 x30 cm) a dáme při 170 stupních na 5 -8 minut zapéct.

Postup

V době pečení nachystáme sýrovo-tvarohovou směs a rozpustíme čokoládu. Čokoládu jsem rozpustila v misce v mikrovlnce, jako obvykle pomalu, po 15 vteřinách vždy zamíchat. Stejně tak se dá rozpustit i ve vodní lázni.

Postup

Do šlehače jsem nalila smetanu, přidala jsem vejce, tvaroh a minutu jsem prošlehala, doporučuji uzavřenou nádobu nebo opravdu aspoň z počátku nízkou rychlost. Pak jsem přidala přípravek cheesecake a ještě minutu jsem šlehala. Vznikla hmota krémové konzistence.

Postup

Polovinu hmoty jsem natřela na předpečený sušenkový korpus, pak jsem na dobrůtku rozetřela čokoládu a dolila jsem zbytek hmoty. Dobrůtku jsem hezky uhladila stěrkou.

Postup

Tip

Cheesecake této velikosti pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Že je hotový poznáme tak, že se okraje lehce odtahují od formy a okraje jsou zlatavé. V této chvíli troubu vypneme a pootevřeme a dobrůtku v ní necháme do vychladnutí.

Dohotovení

V této době si připravíme želatinu, tak aby před poléváním dobrůtky již lehce želírovala.

Postup

Když je cheesecake vychladlý, rozpustíme čokoládu nebo očistíme ovoce, postříkáme nebo poklademe jím dobrůtku a zalijeme polovinou želatiny, dáme do ledničky ztuhnout. Po 15 -30 minutách doplníme zbytek želatiny a necháme alespoň další dvě hodiny chladit.

Postup

No a pak už jen koukáme, jak mizí.



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli Patchwork Candy

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Sem se ráda vracím Aldoska Jana Sita Slováčková - PS Quill IriCreative

Eva Králová, Brno
ekralova@post.cz

Mapa stránek

Návštěvy: 453979