Královničky Královničky s Candy
Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Koláč s mrkví, kokosem a ořechy

Když jsem připravovala tento koláč, říkala jsem si, že je takový zdravý. Pak jsem připravovala krém na něj a už se mi tak zdravý nezdál, ale dala jsem podstatně méně cukru, než jsem měla uvedeno v receptu a byl moc fajn. Se smetanovým krém jsem trošku experimentovala, byl moc dobrý. Sýr, který doporučoval původní recept, se u nás snad vůbec nedá koupit. Protože jsem použila mascarpone, nepochybuju, že mnozí z vás budou experimentovat dál. Ale pokud nekoupíte mascarpone, zkuste aspoň žervé, ne pomazánkové máslo, to už je pak chuť úplně někde jinde, to snad raději koláč jen pocukrujte. Určitě by byl moc dobrý i pokapaný čokoládou bez krému.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 g mrkve
  • 100 g třtinového cukru (hnědý)
  • 2 vejce
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Prášek do pečiva
  • Mletá skořice
  • 25 g kokosových chipsů, zpravidla prodávají obchody se zdravou výživou
  • 25 g vlašských ořechů

Postup

Na krém

  • 70 g másla
  • 1 Apetito
  • Citrónová šťáva
  • 200 g mascarpone
  • 170 g moučkového cukru
  • Hrst vlašských ořechů

Postup

Jak na to

Nachystáme si kulatou formu nebo třeba skleněnou zapékací misku cca 20 cm. Vymažeme máslem nebo olejem ve spreji, na dno kulaté formy můžeme dát pečící papír, strany vysypeme kokosem.

Postup

Do mísy dáme mouku s 1 lžičkou prášku do pečiva, přidáme špetku soli, lžičku mleté skořice, hnědý cukr, vejce a olej a vše pořádně promícháme, přidáme kokosové chipsy (klidně můžete dát i strouhaný kokos, nebude ale v koláči tak výrazný), ořechy jen rozdrcené, ne strouhané. Pokud používáte na drcení choper, tak stačí jen dva krátké stisky, nebo dejte do sáčku a párkrát přejeďte válečkem nebo jen dlaní. Nakonec přidejte jemně nastrouhanou mrkev. Směs mi trošku připomínala uvařenou čočku, ale chuť už v této fázi mňam. No ale raději to upečte. Troubu předehřejte na 175 -180 stupňů a pečte 20 -25 minut.

Postup

Upečený koláč nechte ve formě vychladnout a připravte si krém.

Na krém si připravte změklé máslo, jednu kostku Apetita, cukr a 1 -2 lžíce citrónové šťávy. Tyto suroviny vymíchejte. Doporučuji uzavřenou nádobu, cukr létá všude, ale po čase se spojí s máslem a se sýrem a utvoří se hladká hmota. K této pak krátce přimíchejte mascarpone.

Postup

Dohotovení

Na vychladlý základ naneste krém, je úplně jedno jak. Můžete povrch upravit vidličkou nebo lžičkou udělat kopečky. Posypte kousky ořechů a dejte aspoň na dvě hodiny vychladit. Pak už můžete servírovat, pro někoho může být chuť nezvyklá, ale spíš proto, že na jazyk přichází stále nové chutě. Sotva objevíte kokos, už přichází ořechy a mrkev, to vše krásně uhlazuje jemný krém.

A proč jsem do mascarpone přidala Apetito? Spolu s máslem krásně ztužilo jemné mascarpone, takže se nemusíte bát, že by krém příliš tekl a sjížděl z koláče. Takže vychytávka.

Dobrou chuť.

Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli Patchwork Candy

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Sem se ráda vracím Aldoska Jana Sita Slováčková - PS Quill IriCreative

Eva Králová, Brno
ekralova@post.cz

Mapa stránek

Návštěvy: 453983