![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako pejsek a kočičkaDnešní dobrůtku jsem připravovala, jako když pejsek s kočičkou pekli dort. Ale bát se jí nemusíte, ve finále z toho byla docela dost dobrá mňamka. Jen původně nafocené suroviny rozhodně nebyly všechny, které jsme do dobrůtky dala. Protože jsem postupně přidávala a přidávala a přidávala...
Co nakoupit
Jak na toPůvodně jsem měla v plánu udělat piškotový základ, ale v průběhu chystání těsta jsem se zahleděla na kakao a vše bylo jinak. Pod malinové želé jsem připravila jemný kakaový plát.
6 vajec jsem vyšlehala s cukrem, přidala jsem prosáté kakao a mouku. Tuto směs můžete nalít buďto na plech vyložený máslem pomazaným pečícím papírem, nebo jako já dát do ráfku. Ráfek jsem podložila alobalem a dala na plech. Kakaový korpus jsem upekla na 170 stupňů za 15 minut, ale záleží na velikosti plechu nebo ráfků, ten můj byl jen 25x25 cm. Želatinu jsem připravila podle návodu, nechala jsem ji ve dvou lžících vody nabobtnat, pak jsem ji na mírném ohni rozehřála a přidala jsem ji do rozmixovaných malin. Maliny jsem nalila na kakaový korpus a nechal jsem je v ledničce ztuhnout. Pokud chcete, můžete plát ještě nejprve zlehka potřít marmeládou, želé pak líp na těsto sedne.
No a teď změna číslo dvě oproti původnímu plánu.
Chtěla jsem na malinové želé udělat lehký puding se šlehačkou, ale nějak jsem se zapovídala s manžílkem a šlehačku jsem přešlehala, přidáním pudinku se to tedy vůbec nespravilo, takže jsem musela experimentovat. Takže jak udělat krém?
V 350 ml mléka uvařte dobrý vanilkový puding s vanilkovým cukrem, nechte vychladnout. Vyšlehejte šlehačku, přešlehávat ji na rozdíl ode mě nemusíte. Pak po lžících zašlehávejte do pudingu. Když se nezadaří, použijte skvělou vychytávku. Přidejte instantní puding a vaječný koňak, chvíli šlehejte, vznikne výborný pudingový krém. Ten natřete na vychlazené malinové želé, já jsem ho nanesla řezanou trezírovací špičkou na věnečky, ale jaký způsob zvolíte, je jen na vás. DohotoveníNo a máte hotovo, chladit ani nemusíte, neb tento krém je docela tuhý a nepotřebuje se zaležet.
U nás doma tato dobrůtka všem moc chutnala, protože kakaový plát je jemňoučký, jako na roládu, malinové želé osvěžující a pudingový krém nakonec příjemně koňakový, takže mňam a nikoho nebolelo bříško, jako u kočičky a pejska toho zlobivého psa. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Eva Králová, Brno
|