Královničky Královničky s Candy
Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Čokoládové mňam s kokosovým pohlazením

Tato dobrůtka se měla původně jmenovat vzteklá buchta, protože jsem ji upekla ze vzteku, že moje trouba vydržela přesně záruční dobu a pak se rozhodla zlobit. Její zlobení nás stálo v podstatě čtvrtinu její pořizovací ceny, tak jsem zvědavá, jak dlouho hodlá vyměněný ventilátor vydržet. No, a protože když se zlobím, musím něco dělat a koupelnu už jsem umyla dřív a žehlit se mi nechtělo, vznikla dobrůtka, nad kterou jsme se olizovali a která by si původní název nezasloužila.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

Na korpus

  • 120 g čokolády s 85% kakaa
  • 120 g másla
  • 150 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 6 vajec
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na kokosový krém

Krém jsem vyzkoušela podle receptu paní Gábiny Doležalové z Ostravy, je to poloviční dávka, protože jsem krém chtěla jen na jedno potření korpusu.

  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g strouhaného kokosu na posypání
  • 1 lžíce cukru
  • 1 smetafix
  • 1 Créme olé kokos od Dr. Oetkera
  • 1 velká šlehačka
  • 1 zakysaná smetana

Na čokoládové mňam

  • 200 g dobré čokolády nebo čokoládové polevy
  • 200 g pralin Delicrisp – úžasná věc z oříšků, sušenkových křupinek a dalších dobrot, seženete například na www.cukrar-shop.cz v sekci Suroviny-náplně-pasty.

Postup

Jak na to

Povolené máslo vyšleháme s cukrem, pak přidáme žloutky a šleháme do pěny. Mezitím si rozpustíme čokoládu a to buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce s častým mícháním. Do vyšlehané pěny přidáme rozpuštěnou čokoládu, prosáté kakao, mléko a nakonec při nižších otáčkách vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Čokoládovou hmotu rozetřeme na plech, do ráfku nebo klidně do dortové formy. Pečeme na 170 stupňů. Doba pečení je daná tím, jakou zvolíme formu – plech. Takže nižší vrstva na plechu se peče 20 -25 minut, v dortové formě to bude okolo 45 minut.

Postup

Než se placka upeče, připravíme si krémy. Je to v obou případech velmi jednoduché. Na čokoládový krém si opět rozpustíme čokoládu. Do teplé rozpuštěné čokolády můžeme přidat 3 - 5 lžic šlehačky, zamícháme a pak přidáme dobrůtku Pralin delicrisp, šlehačka tam být nemusí, ale krém se bude lépe roztírat a stejně vám zbude z kokosového krému. Vše důkladně promícháme, doporučuji jen ručně, abyste si nezničili "sušenkové palačinky".

Kokosový krém připravíme tak, že do uzavíratelné nádoby dáme všechny suché ingredience, tedy moučkový cukr, Créme olé kokos, smetafix, kokos, pokud máme, můžeme přidat pár kapek kokosového aroma no a nakonec přidáme šlehačku a smetanu. Šlehačky bude stačit 300 g, takže zbytek použijeme do čokoládového krému nebo do nedělní omáčky. Nádobu uzavřeme a půl minuty krémem třepeme. Zní to divně, ale ingredience se opravdu spojí a vznikne výborný krém.

Dohotovení

Prochladlý čokoládový korpus prokrojíme, pokapeme nějakým dobrým likérem – kokosový, čokoládový, višňový, co máte doma. Pak nanesete čokoládovou mňamku, na horní díl natřete kokosovou mňamku a celou dobrůtku ještě zasypete strouhaným kokosem.

Postup

Tip - dnes na závěr

Pokud si chcete hrát, můžete ještě vyrobit čokoládové ozdůbky. V tom případě si rozpusťte čokolády na krém trochu víc. Jak na čokoládové spirálky a trubičky? To nafotím a přidám k nějaké další dobrůtce.

Postup

No řekněte, dá se tomuto nebi v puse říkat vzteklá buchta?



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli Patchwork Candy

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Sem se ráda vracím Aldoska Jana Sita Slováčková - PS Quill IriCreative

Eva Králová, Brno
ekralova@post.cz

Mapa stránek

Návštěvy: 453978