![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čokoládové mňam s kokosovým pohlazenímTato dobrůtka se měla původně jmenovat vzteklá buchta, protože jsem ji upekla ze vzteku, že moje trouba vydržela přesně záruční dobu a pak se rozhodla zlobit. Její zlobení nás stálo v podstatě čtvrtinu její pořizovací ceny, tak jsem zvědavá, jak dlouho hodlá vyměněný ventilátor vydržet. No, a protože když se zlobím, musím něco dělat a koupelnu už jsem umyla dřív a žehlit se mi nechtělo, vznikla dobrůtka, nad kterou jsme se olizovali a která by si původní název nezasloužila.
Co nakoupitNa korpus
Na kokosový krém Krém jsem vyzkoušela podle receptu paní Gábiny Doležalové z Ostravy, je to poloviční dávka, protože jsem krém chtěla jen na jedno potření korpusu.
Na čokoládové mňam
Jak na toPovolené máslo vyšleháme s cukrem, pak přidáme žloutky a šleháme do pěny. Mezitím si rozpustíme čokoládu a to buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce s častým mícháním. Do vyšlehané pěny přidáme rozpuštěnou čokoládu, prosáté kakao, mléko a nakonec při nižších otáčkách vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Čokoládovou hmotu rozetřeme na plech, do ráfku nebo klidně do dortové formy. Pečeme na 170 stupňů. Doba pečení je daná tím, jakou zvolíme formu – plech. Takže nižší vrstva na plechu se peče 20 -25 minut, v dortové formě to bude okolo 45 minut.
Než se placka upeče, připravíme si krémy. Je to v obou případech velmi jednoduché. Na čokoládový krém si opět rozpustíme čokoládu. Do teplé rozpuštěné čokolády můžeme přidat 3 - 5 lžic šlehačky, zamícháme a pak přidáme dobrůtku Pralin delicrisp, šlehačka tam být nemusí, ale krém se bude lépe roztírat a stejně vám zbude z kokosového krému. Vše důkladně promícháme, doporučuji jen ručně, abyste si nezničili "sušenkové palačinky". Kokosový krém připravíme tak, že do uzavíratelné nádoby dáme všechny suché ingredience, tedy moučkový cukr, Créme olé kokos, smetafix, kokos, pokud máme, můžeme přidat pár kapek kokosového aroma no a nakonec přidáme šlehačku a smetanu. Šlehačky bude stačit 300 g, takže zbytek použijeme do čokoládového krému nebo do nedělní omáčky. Nádobu uzavřeme a půl minuty krémem třepeme. Zní to divně, ale ingredience se opravdu spojí a vznikne výborný krém. DohotoveníProchladlý čokoládový korpus prokrojíme, pokapeme nějakým dobrým likérem – kokosový, čokoládový, višňový, co máte doma. Pak nanesete čokoládovou mňamku, na horní díl natřete kokosovou mňamku a celou dobrůtku ještě zasypete strouhaným kokosem.
Tip - dnes na závěrPokud si chcete hrát, můžete ještě vyrobit čokoládové ozdůbky. V tom případě si rozpusťte čokolády na krém trochu víc. Jak na čokoládové spirálky a trubičky? To nafotím a přidám k nějaké další dobrůtce.
No řekněte, dá se tomuto nebi v puse říkat vzteklá buchta? |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Eva Králová, Brno
|