![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Řezy s jogurtovou šlehačkouAsi by bylo hezké napsat, že dobrůtka je tentokrát připravovaná pro děti k jejich svátku, ale není tomu tak. Jednak náš maturant jezdí domů už jen ukázat, jak vypadá, a vyměnit obsah tašky. Janička moc na buchtičky není a Ondra ten si dá rád něco dobrého každý den. Takže tu máme buchtičku pro hezkou neděli pro všechny.
Co nakoupitNa korpus
Na jogurtovou šlehačkuMůžeme použít to, co máme rádi, já nejraději používám kombinaci rostlinné a živočišné šlehačky, ale můžete použít jen rostlinnou šlehačku nebo živočišnou se ztužovačem. Na recept, jak jsem šlehačkovo – jogurtový krém udělala já, budete potřebovat:
Jak na toVyšleháme si tuhý sníh, ten odložíme do nějaké mísy a vyšleháme žloutky s cukrem a horkou vodou, do husté žloutkové pěny při menších otáčkách přidáme pomleté oříšky, pak mouku a nakonec ručně stěrkou přimícháme bílkový sníh. Těsto rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech. Papír ještě potírám kouskem másla nebo olejem ve spreji, aby se po upečení korpus nelepil na plech a šel pěkně krájet.
Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů. Vlažný korpus potřeme marmeládou s griotkou (asi půl skleničky marmelády).
Pak si připravíme šlehačkovo - jogurtový krém. Do šlehače nalijeme obě šlehačky, přidáme vychlazenou vodu, lžíci cukru a vyšleháme. Šlehačka musí být hustá. Když mícháte šlehačku rostlinnou nebo směs šlehaček, nemusíte se bát, že vyšleháte máslo. Někdo nemá rostlinnou šlehačku rád, pak můžete vyšlehat klidně živočišnou, ale musíte k ní přidat ztužovač do šlehačky.
DohotoveníDo vyšlehané šlehačky přidáme dobrý smetanový jogurt. Šleháme již jen krátce, tak aby se šlehačka a jogurt spojily. Rozdělíme krém na polovinu a do jedné poloviny přidáme ochucovací pastu (koupíme v cukrářských potřebách). Pak sáčkem naneseme na korpus barevné proužky.
Teď už stačí jen dle libosti dozdobit, můžeme i pokapat čokoládou, vychladit a podáváme. U nás doma říkali dobrýýýýýýý! |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Eva Králová, Brno
|