![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chleboví šneciProtože Martin vyrážel do světa, chtěla jsem mu udělat něco do "uzlíčku", a protože buchty se k pivu moc nehodí a očekávat, že plnoletí studenti budou na mléku, se asi nedá, takže raději něco slaného. A pro nedostatek času něco rychlého - chleboví šneci, kteří jsou moc fajn jen tak k zakousnutí, také jsou vynikající pro návštěvu k vínu a podobně. Řekla bych, že je to taky ten druh pečiva, co dům dal, ale u nás toho zrovna tentokrát moc nedal, protože v ledničce zůstalo jen to, co si mé kobylky netroufnou pojídat nebo to samostatně k pojídání není, takže nakonec z toho vzniklo docela dost vybrané jídlo. Ale nabídnu v receptu spoustu možností.
Co nakoupit
Na náplňU nás to byla Schwarzwaldská šunka, tomatové pesto, strouhaný sýr Emmentaler, ten kupuji v Makru v kilovém balení. Obměna může být třeba sýr, šunka, kečup, kysané zelí, šunka nebo slanina, výborný je plísňový sýr, šunková klobása, zkrátka co má kdo rád.
Jak na toMy s pekárnami jsme zase trošku ve výhodě, protože jednoduše nalijeme do pekárny vodu, přidáme obě mouky, sůl, cukr a rozdrobené kvasnice, zapneme program těsto a hodinu a půl se můžeme věnovat jiné činnosti. Pokud pekárnu nemáte, musíte ručně, těsto je tužší. Vypracujte je tak, aby se nelepilo na mísu a vařečku, přikryjte utěrkou a nechte nakynout.
Vykynuté těsto si rozdělte na dva nebo i na čtyři díly. Rozválejte a naplňte připravenými surovinami. Já jsem potřela tomatovým pestem, pokladla šunkou a hodně posypala sýrem. Pak srolujte, tak aby se vytvořil šnek, to znamená, aby bylo těsto i mezi šunkou a sýrem. Na konci nohavice zmáčkněte a složte směrem dolů. Přeneste na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte kořením, semínky, sýrem, dle chuti. Já jsem použila provensálské chlebové koření.
Pečeme na 170 stupňů asi půl hodiny. DohotoveníPo vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat nebo zabalit na cesty. Určitě se dostaví úspěch. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Eva Králová, Brno
|