Královničky Královničky s Candy
Cheesecake - Oreo Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč

Red velvet – s lehkou příchutí malin

Dnešní dobrůtka na neděli vznikla ze zvědavosti. Už dlouho mě lákalo upéct RED VELVET.

Co to je? Je to druh dortového těsta, které je prostě červené. Díky podmáslí je velmi chutné a vláčné, žádná dusivka. No a proč je červené? No já jsem do něj dle návodu přidala červené barvivo a také jsem to tak viděla dělat cukráře z amerických i anglických cukráren, ale prý by červenou barvu těsto mělo mít i pouhou reakcí sody a octa, které se do těsta přidávají. Hmmmm, někdy to vyzkouším, ale teď nebyl tak velký prostor pro experimenty s barvou, dobrůtka byla experimentem za jiným účelem. Chci tento druh těsta, ale i krému použít na dort ke kulatým narozkám svého táty a tak jsem vše chtěla nejprve vyzkoušet. Domácí porota hodnotila velmi příznivě, tak doufám, že se podaří uspokojit i tátovi hosty.

No a teď už červený zázrak - alá výborné řezy s lehkou příchutí malin a šlehačky.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit - těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 115 g másla
  • 250 g cukru krupice
  • 2 velká vejce
  • 240 ml podmáslí
  • Kakao (dvě lžíce)
  • Sůl (půl lžičky)
  • Vanilkový extrakt (jedna lžička)
  • Červená gelová nebo tekutá barva (půl lžičky nebo přiměřeně kapek)
  • Soda (lžička)
  • Ocet (lžička)
  • Maliny dle chuti
  • Šlehačka

Co nakoupit - na krém

  • 125 g sýru Philadelpia
  • 250 g mascarpone
  • 1 šlehačka
  • Cukr dle chuti: 70 - 120 g krupicového cukru

Jak na to

Nejprve smíchejte mouky, sůl, kakao. V jiné misce smíchejte podmáslí a červenu barvu, opatrnost je na místě, zejména pokud máte světlou kuchyň a nehodláte dělat prázdninové gruntovací manévry.

Do robotu dejte povolené máslo, po chvilce míchání přidejte cukr, vejce a vanilkový extrakt. Pak opatrně na střídačku přidávejte směs mouky a podmáslí (mouka, podmáslí, mouka, podmáslí, mouka). Tak a teď ten zázrak ocet a soda. Robot vypněte, nachystejte si třeba stěrku a pak do mističky nasypejte sodu, přelijte octem, trochu to zašumí, soda se rozpustí, ihned vmíchejte do těsta.

No a teď máte několik možností: můžete těsto nalít do dortové formy (23 – 25 cm) nebo jako já dát do formy chlebové, ale množství vystačí na víc, tak můžete třeba ještě udělat 6 muffinu. Nebo dejte do klasického plechu s vyššími okraji. Všechny varianty budou dobré. Pečeme zhruba hodinu, pokud použijete velký plech, bude asi stačit 50 minut, ale zkoušejte špejlí a uvidíte. Teplota 175 stupňů bude vašemu red velvetu vyhovovat.

Postup

Po upečení nechte aspoň deset minut ve formě, pak nechte vychladnout a před rozkrojením nechte aspoň hodinu v ledničce, klídně i celou noc. No a nezapomeňte samozřejmě formu před pečením vymazat a vysypat. Tentokrát jsem použila olej ve spreji a hrubou mouku.

Postup

Krém

Sýr Philadelphia jsem chvíli šlehala s cukrem, pak jsem přidala mascarpone a nakonec jsem pomaličku přilévala šlehačku. Pozor, nepřešlehat!

Postup

Dohotovení

Vychladlý korpus rozkrojíme, dáme část krému, pak můžeme poklást malinami a dáme další část krému. Přiklopíme horní díl a zbytkem krému potřeme hotovou dobrůtku. Na další dozdobení jsem použila šlehačku, pokud chceme mít dobrůtku déle, doporučuji tu ze sáčku, nebo vařenou. Pokud víte, že spotřebujete ihned, klidně ušlehejte čerstvou. Krásně vypadá s pár lístky meduňky nebo máty.

Postup

Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Květinové kurzy Dorty Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Eva Králová, Brno
eva.kralova.kouc@gmail.com

Mapa stránek

Návštěvy: 714145