Malinový koláč
Co nakoupit
Jak na toDo robotu se šlehací metlou dáme celá vejce a cukr a vyšleháme do husté světlé hmoty. Pak přiléváme po lžících olej a vaječný koňak. Nakonec přidáme při snížených otáčkách mouku s práškem do pečiva. Připravené těsto rozetřeme na vyšší plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli olejem nebo použijeme olej ve spreji, aby se koláč na papír nepřichytil. Těsto posypeme malinami a mandlovými lupínky. Používám maliny čerstvé nebo mražené, dle ročního období. Mražené maliny není třeba rozmrazovat. Pečeme při teplotě 170 stupňů do zlatova. Po upečení ihned pocukrujeme domácím voňavým cukrem. Tip: domácí vanilkový cukrVoňavý cukr si vyrobíme alespoň 3 dny předem z moučkového cukru a rozkrojeného vanilkového lusku. Cukr s luskem uzavřeme do sklenice se šroubovacím víčkem, aby aroma neutíkalo ven. Zpět k našemu koláčkuTento koláček si oblíbíte nejenom pro jeho rychlost přípravy, ale také pro lehkost a pikantní ovocnou chuť s křupavými mandličkami. Budete-li tento koláček servírovat na jemném porcelánu s čerstvou kávou, uděláte si krásné sváteční odpoledne. Ale pokud budete koláč dlouho chladit, může se vám snadno stát, že nebudete mít co servírovat. |
Eva Králová, Brno
|