Malinové řezyTak tu konečně máme sluníčko, a mě to inspirovalo ke zcela letnímu ovoci, a to k malinám. A když letní maliny, tak s mascarpone. Je to takové osvěžující. Pokud by se Vám nechtělo péct, můžete klidně udělat jen krém, dát jej do misek a vychladit, bude to také báječné.
Co nakoupit
Jak na toDo šlehače dejte 5 celých vajec a cukr, vyšlehejte do pěny, pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec přidejte vodu a olej. Těsto nalijte na plech s vyššími okraji, vyložený pečícím papírem a vymazaný. Pečeme asi 15 minut na 170 stupňů. Než se korpus upeče a vychladne, připravte si krém. Až budou čerstvé maliny, určitě budou lepší než ty mražené, hlavně na zdobení, ale zatím se musíme smířit s těmi z mražáku. Dejte si je do větší misky rozmrazit, vyberte několik pěkných na ozdobu. Pak do misky přidejte 300 ml horké vody a 250 g creme fixu – neutro. Rozmixujte. Mascarpone dejte také do větší mísy nebo přímo do šlehače, přidejte jeden vanilkový cukr a přilévejte šlehačku. Nešlehejte moc dlouho, nebo si z toho uděláte máslo. Odeberte 4 lžíce krému na zdobení, a pak ručně přimíchejte malinovou směs. Směs natřete na kakaový plát, urovnejte a nechte vychladit.
DohotoveníDezert rozkrájejte na čtvercové díly a ozdobte odloženým krémem a malinami. Také můžete postříkat čokoládou, ale není to potřeba, chutná totiž výborně i bez ní.
Tak dobrou chuť! |
Eva Králová, Brno
|