Mramorové řezyVčerejší sluníčko mě inspirovalo, už se docela těším na jaro a tak jsem upekla dort se spoustou travičky a květinek a inspirovala jsem se tou zelenou na dnešní dobrůtku. Je to docela rychlovka, což je fajn. Dobrůtka se dá péct v různých obměnách, třeba jen jeden druh těsta a puding, ale mě se líbila pro dnešní den kombinace žluté, jarní zelené a čokoládově hnědé.
Co nakoupit
Jak na toVejce dáme do šlehače s cukrem a šleháme do husté pěny, pak pomaličku přilijeme olej a vodu, nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem. Dvě třetiny těsta nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, když jej ještě vymažete, budou se řezy lépe od papíru oddělovat. Do zbytku těsta přidáme prosáté kakao a dle libosti přidáme ke světlému těstu. Těsně před přípravou těsta si uvařte puding. Klidně přesně tak, jak je uvedeno v návodu, jen dáme o maličko méně mléka. Puding překryjeme potravinářskou folií, aby se nám nevytvořil škraloup. Puding nesmí vychladnout a ztuhnout, nešel by nalít na těsto. Když máme krásně mramorovaný korpus na plechu, dáme na 170 stupňů na půl hodinky péct. Po upečení necháme vychladnout.
DohotoveníNa vychlazený koláček nemusíme dávat nic, stačí jen nakrájet a pocukrovat. A nebo můžeme smíchat dvě zakysané smetany se dvěma vanilkovými cukru a natřít na buchtičku. Nakonec posypeme kakaem nebo skořicovým cukrem. Po smetanové úpravě nechte ještě chvilku vychladit a pak už je čas servírovat rodince.
|
Eva Králová, Brno
|