Královničky Královničky s Candy
Cheesecake - Oreo Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč
Makronky

Čokoládovo – pomerančové řezy

Halloween Cakes

Dnes jsem pro vás připravila dobrůtku hlavně jako poděkování za dva krásné roky. Již dva roky existují webové stránky Královniček a 24. 1. 2014 se na počítadle objevilo krásné číslo 100000 návštěvníků. Jsem ráda, že se vám Královničky líbí a že se na stránky vracíte. Moc vám za váš čas, který stránkám věnujete, děkuji.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Čokoládovo-pomerančové řezy nejsou právě nejlevnější dobrůtkou, ale oslava si zaslouží něco luxusního a takové tyto řezy zcela jistě jsou.

Co nakoupit

Na čokoládovo – pomerančový korpus:
  • 150 g másla
  • 200 g cukru (použila jsme tmavý třtinový cukr)
  • 100 g čokolády
  • 4 vejce
  • 3 pomeranče
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g hrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
Na krém:
  • 400 g másla
  • 2 lžíce whisky (když nemáte vánoční manželovy zásoby, použijte rum)
  • 150 g čokolády
Na potření řezů:
  • Pomerančová marmeláda se třemi lžícemi rumu (neměla jsem doma pomerančovou marmeládu a tak jsem použila domácí meruňkovou s jednou lžící pomerančové pasty a několika kapkami pomerančového aroma)
  • 150 ml 33% smetany
  • 150 g čokolády

Čokoládu jsem použila 60% z Ikea, je výborná a cenově velmi dobře dostupná, takže i toto velké množství nestojí víc než jedna dobrá čokoláda Lindt.

Postup

Jak na to

Povolené máslo vyšleháme, přidáme cukr, žloutky a rozpuštěnou čokoládu. Čokoládu rozlámu, přidám k ní 1 lžíci mléka a dám na půl minuty do mikrovlnky povolit, zamíchám a další půl minutu rozpouštím. Misku nemusíte umývat, můžete v ní rozpustit i čokoládu na krém. Než se vám máslo vyšlehá, oloupejte důkladně dva pomeranče a dejte je rozmixovat, já jsem použila chopper, můžete použít i ponorný mixér. Ze třetího pomeranče vymačkejte šťávu. Pokud budou pomeranče veliké, budou vám stačit jen dva. Dužinu přidejte k vyšlehanému máslu. Z bílků vyšlehejte sníh a pak postupně přidávejte polovinu odvážené mouky s kypřícím práškem, sodou a vanilkovým cukrem, polovinu šťávy a polovinu sněhu. Celý postup při pomalých otáčkách mixéru zopakujte.

Postup

Nádherné sametové a voňavé těsto nalijte na vyšší plech vyložený pečícím papírem a vytřený máslem nebo olejovým sprejem. Korpus se peče na 175 stupňů asi 20 minut. Upečený korpus nechte dobře vychladit, je velmi jemný, a když nebude vychlazený, bude se vám trhat. Vychlazený korpus vyklopte na prkénko nebo podnos a opatrně dlouhým nožem nebo strunou rozkrojte na polovinu.

Postup

Tip: jak přenést korpus

Přenést dvakrát za sebou tento velký plát korpusu by se vám nemuselo bez jeho porušení podařit, a proto zkuste vychytávku. Mezi pláty opatrně vsunu karton nebo tenkou destičku a opatrně na ni plát nasuňte. Po potření korpusu krémem zase opatrně horní díl z destičky sesuňte.

Krém připravíte snadno. Máslo vyšlehejte s whiskou do pěny a přidejte rozpuštěnou lehce prochladlou čokoládu. Krémem potřete korpus a 1/3 si odložte na ozdobení.

Postup

Korpus promazaný krémem nechte krátce vychladit, bude se vám s ním lépe pracovat dál.

Postup

Korpus potřete připravenou marmeládou rozředěnou rumem nebo můžete použít pomerančový sirup, pokud by se vám zdálo toho alkoholu moc. Krém, který jste si odložili, naplňte do sáčku s ozdobnou špičkou a udělejte si na korpusu "rámeček", bude zdobit řezy a také zabrání čokoládové polevě, aby tekla, kam nemá.

Postup

Korpus opět uložte do chladu a připravte si čokoládovou polevu. Smetanu a rozlámanou čokoládu pomalu za stálého míchání zahřívejte, když už jsou ve smetaně jen drobné kousky čokolády, směs odstavte z tepla a dál míchejte do úplného rozpuštění. Pak nechte hodinu při pokojové teplotě prochladnout, občas promíchejte. Houstnoucí polevu naneste na korpus a uhlaďte stěrkou. Nechala jsem si ještě malý zbytek krému, ten jsem hranou lžičky nanesla ve 4 proužcích do čokolády a vidličkou jsem udělala v čokoládě jemný vzorek.

Dohotovení

Poslední vychlazení a můžeme dle libosti krájet ostrým nožem namočeným ve studené vodě na kostičky, trojúhelníčky nebo obdélníčky. Podáváme s kousky pomeranče.

Vaši hosté budou tímto vynikajícím zákuskem nadšení a vaše mlsná rodina si ho zamiluje. A za dveřmi je Valentýn.

Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Květinové kurzy Dorty Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Eva Králová, Brno
eva.kralova.kouc@gmail.com

Mapa stránek

Návštěvy: 714127