Královničky Královničky s Candy
Cheesecake - Oreo Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč
Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku

Indiánci a Valentinská srdíčka

Makronky

Včera jsem hledala nějakou dobrůtku na naši zítřejší rodinnou oslavu a zároveň něco pěkně valentýnského. Tak snad se i vám bude můj výběr líbit. Indiánci jsou klasika, srdíčka jsou improvizace, ale vypadají roztomile a navíc želatinu u nás všichni milují.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Co nakoupit

Na butonky – piškoty:
  • 1 vanilkový puding
  • 5 vajec
  • 110 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 40 ml vody
Na pěnu:
  • 3 bílky
  • 100 + 50 g cukru krupice
  • 1 - 2 lžíce dobré rybízové marmelády
  • ½ lžičky citronové kyseliny
  • Čokoládová poleva, nebo dobrá čokoláda + kousek 100% tuku
  • 1 balíček jahodové Galaretky - želatina (prodává Lídl)

Jak na to

Pokud se vám nechce do pečení nebo nemáte moc času, můžete indiánky udělat na dětské piškoty, ale není to ono. Butonky budete mít hotové docela rychle. Bílky z 5 vajec dejte šlehat, až bude sníh tuhý, přidejte k němu 60 g cukru krupice a šlehejte do rozpuštění. V jiné míse si zatím připravte žloutkovou směs z poloviny mouky (55 g), dvou lžic vanilkového pudingu (15 g), 40 ml vody a žloutků.

Postup

Směs opatrně stěrkou vmíchejte do vyšlehaného sněhu a přidejte zbytek mouky. Hmotu naplňte do sáčku a na plech nastříkejte kolečka a srdíčka. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů dozlatova asi 10 minut.

Postup

Než kolečka a srdíčka vychladnou, připravíme si pěnu a želatinu.

S želatinou je to jednoduché, obsah sáčku rozpustíte v horké vodě, jen jí dávám o 50 ml méně než je v návodu, aby byla po zchlazení opravdu tuhá a šla z ní dobře vykrajovat formičkou srdíčka. Želatinu nalijte do nějaké rovné misky a nechte vychladit. Můžete si ji připravit třeba už den předem.

Postup

Pěna: Do šlehače dejte bílky ze tří vajec, 50 g cukru, marmeládu, můžete přidat růžové gelové barvivo, a půl lžičky kyseliny citronové. Dejte šlehat a hned připravte cukrový rozvar.

Do hrnce nasypte 100 g cukru a zalejte ho 25 ml vody, dejte vařit a udělejte cukrový rozvar. Rozvar se nemíchá. Pokud máte teploměr, měli byste naměřit zhruba 118 stupňů, pokud teploměr nemáte, zkoušejte rozvar na nit. Dejte si trochu rozvaru na prsty a zkuste, jestli se mezi nimi vytvoří nitka, když je budete dávat od sebe.

Postup

Horký rozvar nalívejte pramínkem do sněhu a šlehejte ještě nejméně 7 minut do vychladnutí pěny.

Dohotovení

Pěnu naplňte do sáčku a nastříkejte na piškoty. Pokud budete chtít také experimentovat se srdíčky, zkuste opatrně z želatiny vykrájet formičkou srdíčka, ta položte na piškoty ve tvaru srdíček a pak okolo nich nastříkejte rybízovou pěnu. Nechte v lednici aspoň dvě hodiny ztuhnout.

Postup

Vychlazené indiánky namáčejte v rozehřáté čokoládové polevě. Nechte znovu vychladit a můžete podávat.

A nezapomeňte, je Valentýn a tak stojí za to s pěnovými dobrůtkami trošku laškovat.

Postup Postup



Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Květinové kurzy Dorty Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Eva Králová, Brno
eva.kralova.kouc@gmail.com

Mapa stránek

Návštěvy: 714132