Masové buchtičky z listového těstaNěkdy přijde k chuti i něco slaného, a tak dnes to budou slané buchtičky.
Co nakoupit
Jak na toDnes to bude docela snadné, protože někdy je potřeba zaplnit talíře, ale moc se u toho nenadřít a dokonce ani neudělat nepořádek v celé kuchyni. Za účelem nejsnadnějšího vyrobení dobrůtky koupím již rozválené listové těsto. Je sice o nějakou korunu dražší, ale ušetříte to na vodě, protože nebudete muset drhnout váleček. Bohužel ho nemají všude, pak je nutné těsto rozválet doma. Pokud ovšem máte možnost koupit již rozválené těsto, prostě ho na pečícím papíře položíte na plech, rozkrájíte rádýlkem cca na 4 pruhy v užší části a 6 pruhů z širší části těsta, takže nám vznikne 24 kostiček. Na každou kostičku dáme lžičku masové směsi a zabalíme tak, že k sobě přimáčkneme vždy dva protilehlé rožky. Jak na to - masová směsDo mletého masa přidáme 2 celá vejce, a lžíci až dvě strouhanky, sůl, a koření dle chuti. Buďto to může být klasicky majoránka, pepř a česnek, ale já mám raději směs koření ADŽIKA nebo směs BYLINNÝ STEAK nebo koření které se jmenuje MALEDIVY . Každá směs je chuťově trošku jiná, takže použiji to, co je doma nebo na co mám náladu. Promícháme vidličkou, v poslední fázi ručně, tak nějak se to pak všechno nejlíp spojí. TipMáme vyzkoušeno, že se dají jíst teplé, studené, ale taky jako příloha k zelí, pak je z buchtiček dobrý obídek, zvlášť když uvaříte čerstvé zelíčko. Jestli bude bílé nebo červené je už jen na Vás. Jak na to - dohotoveníBuchtičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky (slunečnice, dýně, sezam) a strouhaným sýrem. Pak pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Pokud je Vás doma víc, jako nás, je třeba opravdu udělat 2 - 3 dávky těsta.
|
Eva Králová, Brno
|