Malinové kostky s bílou čokoládovou ganacheMěla jsem potřebu udělat něco s ganache z bílé čokolády, chtěla jsem si to vyzkoušet, abych později postup mohla použít v nějakém svém dortíku. Krém z bílé čokolády občas dělám, ale je potřeba stále rozšiřovat obzory a tak vznikla dnešní dobrůtka.
Co nakoupit
Jak na to
Do robotu dejte 4 celá vejce s cukrem, nechejte vyšlehat a přidejte citronové aroma a kůru. Pak při nízkých otáčkách přidejte malým pramínkem 100 ml šlehačky. Nakonec vmíchejte mouku.
Těsto nalijte na plech vyložený papírem a hezky stěrkou urovnejte, nechte při 170 stupních 15 – 20 minut péct pěkně do zlatova. Citronový piškot nechte vychladnout. Mezi tím si připravte malinovou šlehačku. S alaskou je to velmi snadné. Vyšlehejte 400 ml šlehačky. V jiné míse si rozmíchejte metličkou malinový ztužovač (alasku) s vodou. Pak do ztužovače po částech vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Směs naneste na citronový piškot a opět hezky uhlaďte a dejte do ledničky vychladit.
Čokoládové ganache si připravíte tak, že dáte svařit 200 ml smetany, přidala jsem i vanilkovou dřeň z půlky vanilkového lusku. Horkou šlehačku odstavte ze zdroje tepla a hned do ní po částech vmíchejte čokoládu, míchejte až do úplného rozpuštění čokolády, pak přidejte ještě do teplé čokoládové směsi 50 g másla, opět dobře promíchejte a dejte na hodinu vychladit do ledničky.
DohotoveníZbytek másla vyšlehejte a postupně do něj přidejte čokoládovou směs. Čím déle budete šlehat, tím bude krém jemnější. Čokoládový krém pak rozetřete na malinový krém a zase hezky uhlaďte. Dle libosti ozdobte a rozkrájejte. Nechte znovu aspoň hodinu vychladit a pak už se jen olizujte.
U nás chutnalo i návštěvě. |
Eva Králová, Brno
|