Královničky Královničky s Candy
Cheesecake - Oreo Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho Datlový koláč Jablečný koláč od Julie Výlet do Prahy Donuty pečené v troubě Rychlé Svatomartinské rohlíčky Opilá višnička v marcipánovém a čokoládovém kabátku Indiánci a Valentinská srdíčka Makronky Čokoládovo – pomerančové řezy Halloween Cakes Lollipop Cakes Malinové kostky Sachr dortíčky Ovocný koláč Meruňkové knedlíky Jako pejsek a kočička Smetanový tvaroh s ovocem Kokosový cheesecake Čokoládové cookies Slané preclíčky Oříškový dezert Čokoládové mousse Banánová bábovka Májová roláda Borůvkové mascarpone Svatební koláčky Malinová dobrůtka Sýrové tyčinky Žloutkové řezy Velikonoční mazanec Čokoládovo – pistáciové řezy Mramorové řezy Chleboví šneci Valentinská srdíčka Valentinská inspirace Loupáčky Koláč s krémem Limetkový koláč Slané tyčinky Vánoční perníčky Cookies s ovesnými vločkami Sýrové rohlíčky Šlehačkový dort Halloweenské muffiny Čokoládové mňam s kokosem Cheesecake s tvarohem Mrkvové šátečky Kynuté koláče Fofrtáč s malinami Čokoládovo mandlový dortík Mandlový linecký dortík Cappuccino kostky Sýrový koláč Čokoládový fondant Bebe řezy Borůvkové knedlíky Čokoládové muzeum Kokosové mňam Kefírová buchta Mascarpone Rybízový koláč Red velvet – s lehkou příchutí malin Želé řezy s jahodami Kremrole Mrkvový koláč Recept Mufinky se šlehačkou Recept Eton Mess Recept Medovník Recept Plněná bábovka se zmrzlinou Recept Panská roláda Recept Slunečnicové řezy Recept Masové buchtičky Recept Věnečky Recept Perníčky Recept Jarní jahodové řezy Recept Valašský frgál Oříškový koláč s polevou Malinový koláč
Cheesecake s jahodama aneb postup pro dědu fousatýho

Datlový koláč

Jablečný koláč od Julie

Měla jsem chuť udělat nějaký hodně oříškový dort, a taky jsem přemýšlela, co s datlemi, které nám v létě přivezla z Jeruzaléma moje sestra. Moc nám samotné nechutnají, jsou velmi sladké, ale řekla jsem si, že je zkusím nějak upravit.

Main image

Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini Main image mini

Koláč jsem tvořila trošku, jako když kočička s pejskem dělali dort, ale výsledek je moc dobrý, u nás doma chutná a tak prozradím, jak na to.

Postup

Co nakoupit:

  • 10 velkých datlí
  • 200 g mrkve
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100g lískových ořechů
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany ke šlehání 40%
  • 150 g karamelek
  • 50 g másla
  • Marmeláda a něco na ozdobu, já jsem použila piniové oříšky a hořkou čokoládu

Postup

Jak na to

Vypeckované datle jsem společně s ořechy rozemlela v chopperu (mixéru), dávala jsem do mixéru vždy polovinu datlí a polovinu ořechů. Mrkev jsem nastrouhala na jemno. Vše jsem dala do větší mísy, přidala jsem kakao, vejce, mouku, 50 ml smetany. Vše smícháme, přisypeme celé lískové oříšky. Hmota tedy nevypadá nijak úchvatně, ale na chuť je moc dobrá. Rozetřela jsem ji do kulaté formy (30 cm), ale velmi pěkně by jistě vypadala i ve čtvercovém ráfku nebo formě tak, aby se pak dal korpus krájet na kostičky.

Postup

Datlový korpus jsem pekla na 160 stupňů v horkovzdušné troubě asi 25 minut. Korpus jsem nechala vychladnout.

Postup

Krém z karamelové šlehačky

Zbytek šlehačky (150ml) dáme do hrnce, přivedeme k varu, přidáme karamelky. Aby se lépe rozpouštěly, ještě jsem je pokrájela. Za stálého míchání karamelky rozpouštíme ve šlehačce na mírném plameni, nebo při nízké teplotě. Po rozpuštění karamelek jsem šlehačku přelila přes sítko do šlehací mísy, přidala jsem 50 g másla a znovu do rozpuštění míchala.

Postup

Šlehačku můžete buďto několik hodin chladit v lednici, nebo ji šupnete na hodinu do mrazáku. Po vychlazení šlehačku vyšleháme do krému. Rozetřeme na korpus.

Postup

Zdálo se mi, že takto by byl koláč stále hodně sladký, tak jsem do karamelové šlehačky na několika místech přidala malinovou marmeládu a vidličkou ji lehce do šlehačky zamíchala. Kraj koláče jsem ještě ozdobila piniovými oříšky a na talířku jsem koláč polila rozpuštěnou hořkou čokoládou. Ale myslím, že toto zdobení není potřeba, datlový koláč je zajímavý a dobrý i bez čokolády a dalších oříšků.

Postup

Toto byl asi můj nejodvážnější experiment, který jsem zatím ve světě sladkostí podnikla, ale vydařil se a vy jej můžete zkusit, myslím, zcela bez rizika, protože jak řekl můj milovaný manžel: „Ještě jsem nic takového nejedl, ale je to dobré“ a Ondra to popsal jako: „čokoládové, oříškové, jemné, dobré.“

23. 10. 2015

Logo Královničky
Zpět na hlavní stránku

Květinové kurzy Dorty Svatební dorty Slavnostní dorty Dětské dorty Něco na neděli

Zde nakupuji Dortisimo cz U Balónku Lilie Petra Hanzelková Malátkovi Cukrář Cukrářské-pomůcky

Eva Králová, Brno
eva.kralova.kouc@gmail.com

Mapa stránek

Návštěvy: 706545