Čínský drak pro MartinaLoni slavil plnoletost, letos by mohl slavit úspěšný rok dospělosti, maturita hotová, přijat na vysoké školy, co víc si k devatenáctinám přát? No snad jedině dort od maminky, protože i tyto narozeniny jsou takové trochu zvláštní. Jsou poslední s náctkou, a tak je třeba je řádně oslavit.
Když mi Martin pomáhal odvézt jeden svatební dort, tak jsme si v autě povídali a mimo jiné jsme mluvili o tom, jaký dort by se jednou líbil na svatební hostině jemu. Navrhl si červeno černý s čínskými znaky. No já nejsem proti, uvidíme co na to jednou nějaká potenciální nevěsta, ale zatím jsem si říkala, že je to skvělé téma pro mě na letošní narozeny. Čínské znaky budu muset ještě trochu trénovat, pro dnešní dort je to jen číslovka 19. Víte, že v čínštině není devatenáctka jednička a devítka, ale desítka a devítka? S drakem jsem si krásně pohrála, bavilo mě, jak mi pod rukama rostl, až nakonec od čumáku po ocas měřil pěkných 75 centimetrů. Dort jsem udělala z červeného piškotového těsta. Krém jsem udělala ze sýru Philadephia s příchutí vaječného likéru, druhý krém byl čokoládový ganache, pod který jsem přidala praline delicrisp zředěný domácí výbornou pikantní rybízovou marmeládou. Celý dort byl překrytý tenoučkou vrstvičkou máslového krému pod pravý marcipán, ten jsem přikryla tenkou vrstvou smart flexu velvet s mandlovou příchutí. Draka jsem vytvořila ze Smart flexu velvet – Black a jemné zdobení jsem udělala královskou glazurou v barvě zlaté a černé.
Krásné narozeniny Martine a neboj, pro mě budeš můj chlapeček, i když ti příště bude už cet.
|
Eva Králová, Brno
|