Přemluvit mě na upečení dortu, to je čím dál těžší disciplína, ale jsou dorty, které neumím odmítnout. Takovým byl i dort pro babičku mé kamarádky, protože DEVADESÁTÉ narozeniny, to se musí pořádně oslavit.
Když člověk má tento věk, zpravidla vám řekne: "Co na tom chcete slavit, to už není nic hezkého". Ale pak se rozvypráví a vy si uvědomíte, že třeba zažili všechny československé a české prezidenty. Konec války, novou a novější dobu, že jsou to lidé, kteří ještě pomáhali prát prádlo na valše a dnes s velkou vděčností dávají prádlo do automatické pračky a děkují, že jejich děti a vnoučata už nemusí tolik dřít. A jejich oči, které toho už tolik viděly se dívají na náš svět a doufají, že si ho úplně nepokazíme. Děkuji za možnost udělat radost!
Dort jsem připravila, jako dvoupatrový barel. Jedno patro bylo z vanilkových a druhé z čokoládových
korpusů, krémy v příchuti mango a jahoda. Obtočit takto vysoký dort marcipánem byla výzva, ale podařilo se.
Následně jsem použila švýcarský krém pro dozdobení dortu. Na modrý základ jsem přes folii krémem vytvořila
ozdobnou mandalovou krajku. Pak jsem použila zlaté zdobení, oranžové perličky a lístky sušené chrpy.
Krásné narozeniny a hlavně hodně zdravíčka a ještě mnoho krásných chvil s rodinou přejí Královničky.
|
Eva Králová, Brno
|