Moje malá neteřinka měla letos naprosto jasnou představu, jak bude vypadat dort k jejím 7. narozeninám, a to zvenku i zevnitř.
Její objednávce se nedalo odolat, protože když 7letá slečna začne své přání větou: „Teto já myslím, že ty umíš lepší dort, než mají v cukrárně a nejlepší je ten červený red velvet s bílým krémem,“ tak si prostě ten čas uděláte. Další část objednávky mě zaskočila nepřipravenou, protože jsem měla avízo na mořské panny a těm se tedy Bezzubka vůbec nepodobá. Ale přání je přání. Takže k Bezzubkovi přibyla i kamarádka Běska, ale jinak jsem měla ve zpracování úplně volnou ruku. Přiznávám, že na rodinných oslavencích občas testuji nové techniky zpracování, a tak zatím co korpus a krém s malinami byly vyrobeny dle známého receptu a postupu, novinkou byla piškotová ozdobná houba – krajina pod horami i zlaté zdobení na krémovém podkladu. Čokoládové kamínky nikdy nezklamou. Oba dráčky jsem vymodelovala z fondánové hmoty Saracino a černého Bezzubku jsem nastříkala airbrushovou barvou. Vypadá to celkem jednoduše, ale daly mi potvůrky zabrat.
Narozeninová holčička, toto oslovení si oslavenkyně na gratulantech vyžádala, měla velkou radost z dárečků i z dortu a všichni jsme si vychutnali dort i nádhernou zahradní oslavu.
|
Eva Králová, Brno
|