Když se rodina nevěsty domlouvala na tomto dortu, bylo jasné, že převážet dort z Brna do Prahy je docela náročný úkol, ale nakonec jsme se shodli na tom, že nedovolit kmotřičce, aby své kmotřence pořídila dort, by nebylo správné, a když jsem navrhla, že zapůjčím na převoz polystyrénovou krabici, ve které se dortu zaručeně nic nestane, byl kmotřiččin boj vyhraný.
Přemýšlela jsem o tom, že dnes si opravdu nevěsty většinou vybírají vše samy, ale i já jsem své svatební dorty dostala a ze všech jsem měla velkou radost, protože jsem věděla, že byly pečené s láskou od mých a Jirkových tetiček. Věřím, že i tato nevěsta v dortu viděla víc, než sladkou ozdobu na stole a já jsem se hodně snažila, aby dort byl krásný a dobrý a na její svatební hostinu patřil. Svatba byla laděna do bílých a zlatých tónů, proto jsem se snažila tyto barvy do designu dortu dát, ale kromě toho jsme s příbuznými nevěsty vybrali dominantní červenou pivoňku a tu doplnily zlato-bílé lisianthusy s poupátky. Dort byl z oříškového a piškotového korpusu s višňovým, pistáciovým a čokoládovým krémem. Celý dort jsem potáhla mandlovým smart-flexem a dozdobila bílými a zlatými cukrovými kuličkami, vsazenými do královské glazury. Květy jsem vytvořila ze smart flexu – flower. Barvila jsem je gelovými a prachovými barvami. Pod kytici jsem přidala krajkovou borduru z sugarveilu.
|
Eva Králová, Brno
|