Před třemi lety jsem řekla, že dorty už péct nebudu. Období, kdy jsem pekla dort téměř každý týden,
bylo krásné, ale náročné. Jenže když si člověk pěstuje cukrářského koníčka víc jak deset let, nedá se
jen tak říct: „Tak a teď ho ustájím a už NIC“.
Jednak možnost vytvořit dort se spoustou květin je moje srdcovka, a pak také náš rozhovor se svatební
maminkou a mojí dlouholetou kamarádkou Alenou vypadal následovně:
Myslím, že jsem neměla moc možností říct něco jiného než ano. Mám dokonce dojem, že jsem to Haničce slíbila už při nějakých narozeninách, tak před 5 lety. A sliby se mají plnit. Svatební veselí bylo naplánováno na hájovnu, kde hlavní výzdobou měl být břečťan. Bylo jasné, že se tyto lístky objeví i ve svatební kytici a samozřejmě se dostal i na dort. Lístky břečťanu nejsou složité, ale pak to přišlo. Konvalinky, nevěstin závoj, tři patra. Tak to už byla větší výzva, tyto droboučké maličkosti jsem musela začít chystat docela dlouho před svatbou. Naštěstí svatební kytice byla také z tulipánů a frézií. Ale tak, jak jsem jiné nevěstě před 7 lety říkala, že pokud jim láska vydrží tolik let, kolik jsem já věnovala přípravě svatebního dortu hodin, zlatá svatba je nemine, myslím, že Hanka s Davidem jsou dobrými aspiranty na diamantovou. Před svatbou jsem se sešla se snoubenci, abychom naplánovali, jaké korpusy a krémy budou lahodit chuťovým pohárkům svatebčanů, protože svatební dort musí být výborný a krásný na pohled i uvnitř. Hanka s Davidem si vybrali čokoládový, oříškový a vanilkový korpus. Z krémů jsme vybrali do prostředního patra krém malinový a bílou čokoládu s kapkou whisky, další dvě patra byla s mangovým a karamelovým krémem. Celý dort byl potažený švýcarským krémem a mandlovým fondánem. Haničko, jsem ráda, že sis přála svatební dort ode mě. Bylo krásné na něm pracovat a jsem moc ráda, že podle ohlasů byl dort krásnou sladkou ozdobou vaší svatby.
Milá Hanko, milý Davide, přejeme vám zamilovaný a šťastný každý rok k diamantům!!!
|
Eva Králová, Brno
|